Cestovní omyly aneb Moje výlety jsou (i podle horoskopu) improvizace

Kamarád se v horoskopu dočetl, že nemám dobré organizační schopnosti v oblasti cestování a že moje výlety obvykle bývají improvizované. Ráda bych řekla, že horoskop kecá, ale bohužel musím uznat, že má tentokrát pravdu. Cestování mám ráda, jenomže mi nejde. Přečtěte si, jaké omyly a zvláštní situace už na mých cestách nastaly.


Něco jsem způsobila já osobně, něco jsem jenom přitáhla.


Nedobrovolný výlet do Opavy

Stalo se v dubnu 2018. Jely jsme s kamarádkou vlakem ze směru od Prahy.
Většina těchto vlaků stojí ve dvou důležitých ostravských stanicích: Nejdříve na Svinově, pak na hlavním nádraží. Odtud jezdí přímý spoj do Frýdku. Zdůrazňuju - jezdí tak VĚTŠINA vlaků. Nikoliv všechny.

Idos radil vystoupit na Svinově a my ho neposlechly. Rozum nám říkal, že máme počkat až na hlavní nádraží. Taková hloupost! Jelo to nezvykle dlouho, krajinu jsme nepoznávaly...

Ukázalo se, že vlak IC 513 stojí v Pardubicích, v Olomouci, ve Svinově a pak... až v Opavě.

A tak jsme měly neplánovaný večerní výlet. To víte, milujeme vlaky tolik, že domů jezdíme oklikou.




Ujelo mi zpožděné Pendolino 

Krásná nepochopitelná perla aneb moderní technologie jsou spíš ke škodě než k užitku. Chytrý telefon a aplikace Můj vlak mě varovali, že má moje Pendolino dvacet minut zpoždění. Odložila jsem proto odchod z obchodního centra, kde jsem se zrovna poflakovala.

Zpoždění Pendolina se často zmenšuje. Než jsem odcházela z OC, činilo už jen patnáct minut. Venku jsem informace neměla, nemám mobilní internet. Neměla jsem ani ponětí o tom, že se zpoždění snížilo o dalších pět minut... což už bylo na dojdení dost těšné. Hodně těsné.

Schody na nástupiště jsem vyhopkala po třech... a pak jsem mohla mávat odjíždějícímu Pendolinu...


Do pokoje ve Finsku se k nám nastěhovali dva cizí kluci

Loni jsem byla ve Finsku. Bydleli jsme na kraji Helsinek v domě, o jehož prostory se dělí zastánci Airbnb. Majitelé jsou milí, ale v organizaci mají zmatek. Hostům poskytovali nepřesné informace nebo je psali příliš pozdě, a tak během naší dovolené došlo ke dvěma omylům.

V domě neexistuje žádný check in. Přijedete a bydlíte. Který pokoj je váš, víte ze zprávy - pokud ji ovšem dostanete a včas si ji přečtete. Když jsme přijeli, našla jsem náš pokoj... a tam se na na nás usmíval nějaký kluk. Byl to Lucas z Peru, který neměl tušení o tom, že má bydlet jinde.

O pár dní později po návratu z výletu se situace zopakovala. Vstoupila jsem do pokoje a tam se na mne usmíval cizí kluk. Tentokrát to byl Ital. Nebyla s ním řeč, musela ho osobně vystěhovat majitelka domu, jinak by se snad ani nezvedl z postele.




Nestihli jsme poslední lanovku, museli jsme spát v autě 

Měsíc po Finsku jsme jeli do Švýcarska, konkrétně do městečka Braunwald, které se nachází vysoko v horách a je nepřístupné pro auta. Nahoru se dostanete pěšky nebo lanovkou. Naše cesta byla trochu komplikovaná, shodou mnoha okolností se stalo, že nám ujela poslední lanovka.  Jít se zavazadly několik kilometrů do kopce a po tmě nepřicházelo v úvahu. A tak jsme se uvelebili v autě. Bylo nás šest v autě pro sedm. Já jsem spala na zemi mezi druhou a třetí řadou sedadel. Zajímavý zážitek!



Zorganizovala jsem výlet do Vídně, ale jela jsem do Bratislavy 

Mám ráda Vídeň. Proto jsem loni před Vánoci zorganizovala výlet. Překecala jsem k tomu sestru a tři kamarády. Jediná jsem jela od Prahy, zbytek z MS kraje. V Břeclavi jsem k nim měla přestoupit.

Za chvilku budu vystupovat, říkala jsem si asi dvacet minut před Břeclaví. Střih! Probudila jsem se, mrkla na obrazovku a utrpěla šok. Podařilo se mi Břeclav zaspat! Vlak už byl na Slovensku... Zbytek party už tou dobou vystupoval ve Vídni. Hledali mě, nenašli mě.

Zorganizovala jsem kamarádům výlet do Vídně. Sama jsem se podívala do Bratislavy.




Ubytování jsem domluvila o den později 

Čerstvá událost. Vyrazily jsme s mamkou do Salzburku, naplánovaly jsme si tam dvě noci. Ubytování jsem objednala přes Airbnb. Přijely jsme, ubytovaly jsme se... a najednou přiběhla slečna z recepce s otázkou, jestli jsem Karolína. Ukázalo se, že jsem sice rezervovala dva noclehy, ovšem až o den později... Naštěstí zrovna měli volný pokoj, a tak se situace snadno vyřešila.



Autobus jel přes Frýdek, nastupovali jsme až v Ostravě 

A ještě čerstvější událost! Plánovaly jsme se sestrou výlet. Na destinaci nám nezáleželo. Podřizovaly jsme se jen časovým možnostem. Na stránkách Flix Busu na mne vyskočily výhodné jízdenky z Ostravy do Berlína. Neváhala jsem dlouho a koupila je.

Dodatečně jsem zjistila, že autobus jede přes Frýdek...



Takže asi chápete, proč jsem byla tak nervózní při organizování školy v přírodě... a klaplo to! 


Kája

Komentáře

  1. Teda Kájo, ještě, že to máš v tom horoskopu, protože tolik takových přešlapů :D Jako to Airbnb je celkem síla, celkem by mě zajímalo, jestli to pak majitelce došlo a nebo to je pořád ve stejných kolejích :D Tak ať se tvoje nejen příští cesta vydaří bez komplikací :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to jsou super přešlapy :D Aspoň máš co vyprávět :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, koukám, že máš také šílené historky z cest! Já vlakem raději moc nejezdím, jinak bych dopadla stejně a jela bůhví kam :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.