Nej z roku 2019

Posledních pár let jsem měla ve zvyku hodnotit úspěšnost uplynulého roku na základě uložených předsevzetí. Letos to dělat nebudu, protože bych se asi hodně popadala za hlavu. Nepovedlo se mi skoro nic! To ale vůbec nevadí. Dělala jsem spoustu jiných věcí, tak proč bych se na sebe zlobila? Podívejte se se mnou radši na to nej z roku 2019.



NEJVĚTŠÍ ZMĚNA 

Jednoznačně stěhování z hlavního města zpátky do rodného Frýdku! A k tomu samozřejmě změna povolání (z učitelky na 1. stupni se stala copywriterka na volné noze).


PRACOVNÍ VÝKONY  


Pecka bomba je samozřejmě to, jak jsem se rozjela po copywriterské stránce. Pomalu ale jistě začínám být spokojená, i když o vánočních prázdninách jsem pořádně zlenivěla a vůbec nevím, jak se mám znovu rozjet. Jako největší pracovní úspěch letošního roku ovšem považuji školu v přírodě. Bylo kolem ní tolik zařizování a papírování, běžní smrtelníci si to ani nedokáží představit. A co se týče samotné akce, jejího průběhu a všech problémů, které jsem řešila... Jsem prostě borka, že jsem to všechno zvládla! A dokonce jsem si to i užila. Na horách přece nemůže být zase tak špatně.



SPORTOVNÍ ÚSPĚCHY 

V letoštním roce jsem se zúčastnila celkem pěti závodů, z toho čtyři z nich hodnotím velmi úspěšně. V září jsem se zapsala do běžecké výzvy. Měla jsem za úkol zaběhnout během měsíce 50 km. Zvládla jsem to, i když to bylo dost napínavé!


CESTOVATELSKÉ ZÁŽITKY 

Letos jsem navštívila dvě nové země, Francii a Maďarsko. Kdybych věděla, kde je moje vybarvovací mapa, mohla bych si je vybarvit. Největším navštíveným městem je Berlín. Vybrat místo, které mě letos okouzlilo nejvíc, je těžké. Největší dojem na mne asi udělaly výhledy první den dovolené v Dolomitech, výhledy z Lagazuoi Piccolo. Ze stejné dovolené pochází asi i nejzajímavější cestovatelský zážitek: káva pitá v 3152 m n. m. na Piz Boe. Alpy jsou prostě moje srdcovka! 

Pan parťák je top fotograf! :) :D


HORSKÁ NEJ 

Nejvíckrát jsem byla na Lysé hoře (10x). Vybrat nejlepší výstup není jednoduché. Volím výšlap se sestřenicí, jejím desetiměsíčním synem a naší skvělou nezastavitelnou babičkou. U lidí, kteří běhají po horách celý život, není až tak k podivu, že na Lysou vyjdou i po sedmdesátce. Babička ale začala chodit na hory teprve pár let zpátky. Podává super výkony a hlavně má v sobě velké odhodlání.

Prošla jsem pár nových tras, úplně poprvé jsem vylezla na vrchol Ondřejníku (nevede tam značená stezka). Nejdelší trasa měřila 30 km a vedla z Bumbálky do Rožnova pod Radhoštěm. Nejvýše položený bod jsem zmínila v předchozím odstavci - Piz Boe. Poprvé jsem se vyškrábala nad 3000 m. 

Přemýšlela jsem, se kterým parťákem jsem toho prošla nejvíc. Odhadovala jsem to na pana fotografa z Dolomit, ale pak mi došlo, že nejvíc se mnou zvládla Eliška. :) 




NEJSILNĚJŠÍ ZÁŽITEK  

Dojem toho na mne zanechalo hodně, to se ví. Nejvíc mi v hlavě utkvěla kamarádčina svatba. Hrála jsem ji na obřadu! A to se holt neděje každý den, dokonce ani každý rok. 


NEJHEZČÍ KONCERT 

Na koncerty už moc nechodím, jsem na to stará. Z těch, na kterých jsem byla, se mi nejvíce líbil ten, který mi připomněl dávné mládí. Dva členové nefungující kapely Líheň, která je mimochodem nejlepší věc na světě, láska k ní nerezaví a poslech jejich písní je smysl života, vystoupili s některými skladbami na sympatické klubové akci. Cítila jsem se jako kdysi, když jsme Líhni řádily pod podiem... 


NEJUHOZENĚJŠÍ PŘÍHODA 

...když mi ujelo zpožděné pendolino. 

NEJZVLÁŠTNĚJŠÍ ČTENÍ

Jednoznačně Pěna dní od Borise Viana. Na jednu stranu úplně jednoduchý příběh, na druhou stranu tolik zvlášních, absurdních a nepochopitelných situací, že bych to nejradši hned teď přečetla ještě jednou třikrát. 


NEJZAJÍMAVĚJŠÍ ZÁŽITEK 

Musím se znovu vrátit k dovolené v Itálii. Tunely z 1. světové války pod Lagazuoi Piccolo se mi postaraly o nejzajímavější zážitek letošního roku. Obzvlášť, když mi protestovala čelovka a pan parťák zmizel někde v dáli.


NEJVĚTŠÍ DOBRODRUŽSTVÍ 

Největší dobrodružství jsem zažila 29. 6., když mě kamarád Michal stěhoval z Prahy do Frýdku. Ne že by řídil tak špatně, naopak, s Michalem se mi jezdí hezky. Autu se ale vůbec nechtělo! Přesněji jeho baterii. Čtyřikrát jsme startovali díky náhodou přítomnému kamarádovi a jeho autu. Na poslední benzince jsme už pro jistotu nevypínali motor a na záchod šli jeden po druhém...



Kája

Komentáře

  1. Stihla jsi toho hodně :)
    10x na Lysou horu, to je opravdu super.
    Já beru jako největší úspěch dodělání autoškoly a pak samozřejmě úžasné Skotsko :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je moc hezký způsob "zhodnocení" roku, navíc se mi fakt líbí, že k sobě přistupuješ tak optimisticky a s nadhledem. Mně se taky spousta věcí povedla a nepovedla, ale samozřejmě většinou vidím spíš to, co jsem nezvládla. :)
    A fascinuje mě tvé cestování a putování po horách a běhání a tak! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Úspěšný rok jsi měla! Stihla jsi spoustu věcí, hodně nej. Obdivuji tvoji babičku, je skvělé, že je aktivní a šplhá s tebou :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.