Vlci ze Svatého Kopečku: Byla jsem ve své nejoblíbenější ZOO

Krásné počasí mě láká nejen na hory, o víkendu jsme byli v zoo na Svatém Kopečku. Ano, jsem jedna z mála dospělých, která si zoo užívá, většinou se setkávám s názorem, že je to přece jen pro děti. Letos to byla moje čtvrtá zoo, v červnu jsem stihla pražskou a ústeckou, v červenci berlinskou. Zoo v Olomouci je moje nejoblíbenější, i když je malá. Důvod? Vlci! Dnešní článek bude plný fotek.




O olomoucké zoo jsme se sice v úplynulém týdnu bavili, výlet byl ale spíše spontánním nápadem. Proč bychom seděli doma, když je tak hezky? Ráno bylo lenivé, na můj vkus trvalo docela dlouho, než jsme konečně sedli do auta. Pořád bych někam spěchala... Do Olomouce to není daleko, cesta je ale komplikovaná kvůli různým opravám. Přejíždí se z jednoho pruhu do druhého a tak. Smála jsem se, že je to taková atrakce zadarmo. Na místě řidiče bych nechtěla sedět.

Než jsme dojeli do Olomouce, dostali jsme chuť na kafe. Protože ještě pořád jedu ve svém bezkofeinovém módu, zvolili jsme Mc Donalds. S jistotou vím, že tady mi kávu bez kofeinu připraví. Osladili jsme si život jahodovým cheescakem. Oběd v mekáči bych si nedala, ale jejich dezerty si vychvaluju! Seděli jsme venku, Eliška pořád na někoho štěkala... prostě nedělní pohoda!

V ZOO jsme strávili asi dvě hodiny a půl. Nejdéle jsme se zaseli u vlků. Já je prostě miluju. Nejradši bych je objala a dala jim pusinku na čumáček. Obávám se ale, že by se jim to nelíbilo a snědli by mě jako Karkulku. Přes plot vypadají celkem mile. Před pár lety jsme se s rodiči zúčastnili komentovaného krmení. Poslechli jsme si zajímavý výklad o tamějších vlcích, někteří pak dostali možnost hodit jim maso. Paní to nabízela hlavně dětem, ale ty se do toho moc nehrnuly. Ujala jsem se toho já. Na ty toužící psí oči, když jsem obrovský kus masa držela, nikdy nezapomenu. Vlci jsou úžasní!


Zpět k neděli. Když jsme přišli, vlci sladce spinkali.






Byli daleko, Eliška si jich nevšímala. Místo toho ji zaujalo dítě. Jako obvykle se naštvala a zaštěkala. Vlci ji uslyšeli a šli se na ni podívat...





Když zjistili, že je to jenom malá neškodná fena, zase se uklidnili a postupně si lehli. Eliška na ně se zájmem koukala, pak začala žárlit. Říkala jsem jim totiž, že jsou moc krásní a že bych je chtěla domů. Jak si to jako představuju? Jediný, kdo stojí za to, je přece blue merle šeltie Eliška!





Jinak ale musím říct, že si to Ela v zoo užila.



Nakonec ještě zmíním klokany. Líbilo se mi, jak se spokojeně váleli. Hlavně klokan, který ležel kousíček od cesty pro návštěvíky. Bohužel jsem tam zažila i něco zlého. Maminka dovolila svému dítěti, aby klokana hladilo, přestože to jasně zakazuje tabule u vstupu do výběhu. Podrobněji bych se tomu chtěla věnovat v jednom z příštích článků.




Olomoucká zoologická zahrada je hezká, sice malá, ale v přírodě.
Byli jste tam někdy?

 ...........




Kája


Další ZOO články: 
 

  • Hallo aus Dresden - návštěva ZOO v Drážďanech 
  • Fotky z olomoucké ZOO 
  • Komentáře

    1. Pro horaly ideální ZOO, bo je přece na Kopečku. 😁

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. To asi jo, ale kopeček jsme si vyjeli autem. :-( :-D

        Vymazat
    2. Ti vlci jsou krásní :)). Já mám moc ráda žirafy. Vypadá to tam moc pěkně. Ráda bych se tam zajela podívat.
      Jejda, mám z toho husí kůži. :( Jak mohla? Nechápu.

      OdpovědětVymazat
      Odpovědi
      1. Jo, žirafy jsou fajn! Jako malá jsem je měla moc ráda. V Olomouci na ně mají fajn vyhlídku, díváš se jim přímo do očí.

        Vymazat
      2. To je nádhera! Tak super to mají i v nedaleké Jihlavě :)

        Vymazat
    3. teda ti bělouši jsou přenádherní!

      www.libenanovakova.cz/blog

      OdpovědětVymazat
    4. Ahoj krásné fotky,
      Zoo ale není jen o vlcích. Mě osobně fascinovali i žirafy nebo vyhlídková věž ze které je nádherný výhled. Jinak já s rodinou byl v této Zoo několikrát a pokaždé si návštěvu užíváme všichni dospělí i má naše dcera. Letos ale nějak na výlet do Zoo nebyl čas a tak jsme poprvé letos v žádné zahradě nebyly.

      Ijacek a Zoo Olomouc 2017

      OdpovědětVymazat

    Okomentovat

    Všem děkuji za komentáře. Nebojte se rozepsat.